Jaume Juan Magriñà, cor de jazz

Una nova correcció. Això és el que en diu la web de l’editorial (Silva):

Jaume Juan Magriñà (Reus, 1933-2010) va ser una figura única i polifacètica: oficial de jutjat, representant comercial, majordom i director d’hotel a Anglaterra, empresari, animador cultural, caricaturista, jugador de botifarra, cinèfil, futboler, filatèlic, teatrer, home de vida, locutor i interlocutor amè, mestre d’energia, sempre sempre bategant.

Va ser el promotor de dues referències mítiques al món del jazz, ambdues en funcionament: el club Keyboard Jazz Lounge i el Festival Internacional de Jazz de Reus —convocatòria anyal en la qual han actuat en directe: Ahmad Jamal, Monty Alexander, Alvin Queen,  Michel Camilo, Bebo Valdés, Chano Domínguez, Bill Evans, Mulgrew Miller, Kenny Garrett, i moltes altres figures de nivell en un dels gèneres revolucionaris del segle XX, d’arrels populars afroamericanes, amb un llenguatge molt lliure i ric, la qual cosa ha permès la seva fusió amb altres ritmes i també la seva universalització.

En Jaume Juan Magriñà, cor de jazz (Silva Editorial, 2012), obra promoguda per Montse Farrés, han col·laborat (amb textos i/o imatges) nombroses persones de Reus i d’arreu, i de diferents àmbits —familiar, amical, polític, cultural, musical. No hi són totes i tots però sí una mostra molt representativa de la gent i les institucions que li van professar estima i admiració. Aquest àlbum o miscel·lània és el testimoni col·lectiu sobre una persona que va encarnar l’esperit lliure, neguitós i apassionat d’un temps, un món i una ciutat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s